Na mijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie heb ik ruim 25 jaar gewerkt voor verschillende grote organisaties, zoals oa ING, NS, UPC, Essent, XS4All en UNICEF, meestal in de functie van (interim) manager, soms als adviseur of consultant.
Bij al deze organisaties zag ik mijzelf meer als leidinggevende en coach, dan als manager. Ik was er meer voor de mensen, dan voor de processen. Zien dat collega’s beter gaan functioneren, meer plezier in hun werk krijgen, teams beter gaan samenwerken, dat het verzuim omlaaggaat en de medewerker tevredenheid omhoog, dat heeft mij altijd de meeste voldoening gegeven.

In 2018 had ik de kans om, tussen twee banen, een lange fietstocht naar Zuid-Frankrijk te maken. Heerlijk drie weken op de fiets, met een klein tentje achterop. Tijdens deze tocht had ik alle tijd om na te denken. Mijn advies aan anderen was altijd: ga dat doen waar je de meeste voldoening uithaalt. Ik realiseerde me dat dat natuurlijk ook van toepassing was op mijzelf
En dat doe ik nu: mensen helpen de regie in hun werk terug te pakken, keuzes te maken die leiden tot meer geluk en beter functioneren. De nadruk ligt op helpen; de antwoorden geef ik niet, de juiste vragen stel ik wel.